Кирил Рашков. Снимка: Архив, Dnes.bg
fallback

Късно снощи, със съмнения за прединфарктно състояние, Кирил Рашков, известен още като Цар Киро, е бил докаран за преглед в Клиниката по инвазивна кардиология на болница "Свети Георги".

Състоянието му е налагало извършване на инвазивно изследване, за да се докаже дали наистина има нарушение на кръвоснабдяването на сърцето.

Рашков обаче е отказал медицинския тест и хоспитализацията.

От клиниката обясниха, че преди време на Рашков вече е правен байпас и са му поставяни стентове.

Веднага след посещението в болницата Кирил Рашков е бил задържан в пловдивския арест. За момента мярката му за неотклонение е 72 часа.

Повдигнати са му обвинения за закана за убийство. Заплахата е отправена към жител на село Катуница. Арестът на Рашков е по подадена жалба срещу него на 23 септември.

По Наказателния кодекс това е тежко криминално престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Oще по темата
28 сеп 2011 08:41
569

Кирил Рашков и фамилията му бяха изведени от Катуница, след като на 23 септември в селото бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, а според местните жители престъплението е извършено от хора на Цар Киро.

Това доведе до размирици в селото, при което бяха опожарени къщи на фамилия Рашкови. След случилото се напрежението се отпуши и последваха протести в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

415

анонимен

преди 12 години

когато даден затворник се разболее и то един дребен мишок пред всички останали като РАШКОВ ипр не им се обръща внимание и то такива като кой крал желязо кой за един стек цигари без бандерол да бе да те нека да мрът ама такива като РАШКОВ трябва добре да се гледат защото от тях има полза ей това са 380 кг злато колкото и да даде за него пак ще има я 2год я 3 и ще си ги излежи във вип килията на някой затвор ще излезе и кво после той пак ще е номер 1

414

Загрижена

преди 12 години

Дръж се, Цар Киро! И на тези избори трябва да помагаш!В Плевен те чакат и ЗЕЛЕНОГОРСКИ и ДОКТОРА на ГЕРБ!

413

Доктора

преди 12 години

АБЕ КАК ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ,МУТРИ И ИЗМАМНИЦИ КОГАТО ПОПАДНАТ В АРЕСТА СЕ ОКАЗВА ЧЕ СА ТЕЖКО БОЛНИ.И веднага вместо да ги тикнат в затвора започват да се грижат за тях и да ги лекуват .

fallback