Хеликоптер Ми-8 на Авиоотряд 28. Снимка: Архив Булфото
fallback

Хеликоптер Ми-8 на Авиоотряд 28 замина за калоферския Балкан с екип на Планинската спасителна служба (ПСС), за да окажат помощ на жена, пострадала при падане в района на хижа „Рай”.

„С хеликоптера пътуват четирима души от ПСС, които да окажат на място ефективна помощ на пострадалата”, обяснява Кольо Колев, директор „Безопасност полети” на Авиоотряд 28, цитиран от Фокус.

Пострадалата е на 31 години, от Бургас. Инцидентът се е случил в района на Райско пръскало край хижа „Рай”.

По данни на планинските спасителни служби, жената е паднала и е със счупен крак.

Хеликоптерът е излетял по заповед на премиера Борисов и ще транспортира пострадалата до София.

* Информацията е обновена в 16, 38 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 12 години

Хеликоптерът е излетял по заповед на премиера Борисоввсичко е събрано в това полуизречение. Бащицата трябва да бъде почетен.

66

Нова Либия

преди 12 години

Хеликоптерът и ПСС са спасили тази жена, но какво да правим ние, софиянците. От един месец в Бързата помощ работят самостоятелно в линейка най- обикновени медицински сестри, които сам - сами без доктор преглеждат, лекуват, правят инжекции и развозват мало и голямо по болниците и при всички случаи не искат мнение от лекар. Така пострада съседката.Повика 150,ама жената , която пратили била сестра,та после като дойде истински доктор се хвана за главата. Жената беше загубила ценно време.

65

traba

преди 12 години

Най-красивото място, на което съм ходил някога (два пъти). Маршрутът между хижа Рай и връх Ботев е съвкупност от туризъм и алпинизъм. Много опасен терен (казва се "Тарзановата пътека"). Искрени съболезнования към пострадалата! Не знам благодарение на кой, или кои, но е на лице реална спасителна акция в труднодостъпен район. Колкото и да ненавиждам тази гнусна насрана държава, с всичкия миризлив милиционер в нея, съм длъжен, от морална гледна точка да призная заслугите и да пиша един голям "+".

fallback