Кортът на Баневи. Снимка: Булфото
fallback

Тенис кортът в бащиния имот на известната фамилия Баневи в хасковското село Спахиево ще бъде премахнат. Решението на Хасковския административен съд по жалбата на Йордан Банев срещу решение на ДНСК е окончателно.

Тенис кортът е разположен на площ от 603,5 кв.м.. Той е с размери 17 х 35.5 метра. Изграден е върху насип с максимална височина 2,10 м. и бетонова настилка, с което се преодолява денивелацията на терена, сочи направената по делото съдебно-техническата експертиза.

Кортът е покрит с изкуствена настилка. От двете страни е направен дренажен канал, покрит с метална решетка. Изградена е и бетонова дренажна шахта. Тенис кортът е ограден с метални колове с мрежа върху тях и височина 3,40 м.

Според жалбоподателя Йордан Банев съоръжението не представлява строеж по смисъла на Закона за устройството на територията. Дори не било спортно съоръжение, а просто заравнен терен.

В жалбата се посочва още, че няма основание да се счита, че обектът е  незаконен, тъй като бил построен в периода от 1980 г. до 1997 г., т.е. бил търпим.

Вземайки предвид заключенията от съдебно-техническата експертиза съдът определи твърденията на жалбоподателя като неоснователни и отхвърли жалбата на Йордан Банев.

През юни Хасковският административен съд отхвърли и друга жалба на бащата на бизнесмена – срещу заповед на строителните надзорници за премахване на масивната ограда около имота в Спахиево. 750-метрова ограда опасва 25-те дка на Баневи.

Освен тези 2 обекта от ДНСК искат премахването и на една от вилите на фамилията в Спахиево. Става въпрос за двуетажна хасиенда със застроена площ 408.5 кв. метра. Тази заповед също е обжалвана, но все още съдът не се е произнесъл по казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 12 години

da sa samo tia ,no ne proveriavat nared .

27

Анонимен

преди 12 години

А кога ще пратят господина в затвора?

26

Анонимен

преди 12 години

На Баневи само собствените им *** са законни и то не е много сигурно!Комсомолците имаха защитата на Гоце,но той вече е залязващо слънце и не иска да ги защитава!Но не се обнадеждавайте-ще назначат други собственици,а тези-до тук!А ако си помислят,че наистина са собственици ще ги уволнят дисциплинарно както уволниха Илийчо,Кюлев и редица други,назначени за собственици и помислили си,че са такива!!!

fallback