Сергей Игнатов, министър на образованието. Снимка: Булфото
fallback

Цели пет ще са ваканциите за учениците, като едната от тях – есенната, се въвежда от тази учебна година.

Това е записано в заповедта на образователния министър Сергей Игнатов за графика за учебното време, публикувана в сайта на министерството.

Есенната ваканция ще е от 29 октомври (събота) до 1 ноември (вторник). На 2 ноември учениците отново ще са в класните стаи. Досега около 1 ноември - Деня на народните будителите, почиваха само първокласниците.

Коледната ваканция ще е по-дълга – цели 16 дни. Тя ще започне по традиция на 24 декември и ще продължи до 8 януари, включително. Учебните занятия продължават на 9 януари.

Зимната ваканция ще е през февруари 2012 г. Тя ще започне на 23 февруари и ще продължи до 26 февруари, включително.

При Пролетната или Великденската ваканция учениците от първи до 11-ти клас ще почиват от 7 до 16 април, включително, а дванайсетокласниците – от 12 до 16 април.

Вторият учебен срок ще започне на 7 февруари 2012 г.

Заради празници и държавните зрелостни изпити Министерството на образованието е предвидило още няколко неучебни дни през тази учебна година.

На 9, 10, 14 и 15 май ще се състои националното външно оценяване на учениците от 4-ти клас.

На 21 май ще се състои матурата по български език и литература /БЕЛ/ за 12-ти клас и националното външно оценяване по БЕЛ в 7-ми клас.

На 23 май е вторият държавен зрелостен изпит и външното оценяване в 7-ми клас по математика.

Неучебни дни за ученици и учители ще бъдат 24 и 25 май заради отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Мнение

преди 12 години

Учебна година от 1 септември е глупаво. Все гледаме как е другаде. Ами другаде почват на 1 септември, защото температурата не е 30 градуса, а е около 15-20. Най-голямата трагедия на БГ образованието, е че отучиха децата да мислят. Превърнаха ги в роботи, които не трябва да използват мозъка си да мислят. Децата не разсъждават. До тук ни докара тестовата система. После се чудим, защо нямат елементарни знания. Хора, които имате деца, образовайте ги у дома. Предавайте вашите знания.

64

Майка

преди 12 години

По- голяма глупост от започването на учебната година на 1-ви септември няма! Глупаво направените изпити ,които отнемат учебно време и разкъсват дните на децата ,точно когато се оформят оценки са също глупост! Какво пречи да са в почивни дни?? И без това за квестори се плаща отделно. Май вместо усилен месец се оказва неписана ваканция.Всеки пореден министър на образованието има за цел да досъсипе децата ни!!!!

63

Родител

преди 12 години

Много родители водят децата на море от 1 септември ,защото е по евтино.В началото на септември времето е лятно,горещо.Какво ще спечелят децата?

fallback