Към момента на територията на страната има 35 действащи пожара, а до 18 часа огнеборците са реагирали на 211 сигнала за произшествия, съобщават от МВР. Няма непосредствена опасност за хора и населени места.

Овладяна е огнената стихия край бобошевското село Усойка и карнобатското село Черково, където ситуацията днес беше и най-тежка.

Високите температури и човешката непредпазливост при боравенето с огън са основните причини за усложнената пожарна обстановка. Сигналът за пожар край бобошевското село Усойка е бил получен в пожарната служба около 14 часа. На мястото на произшествието веднага са пристигнали три пожарни екипа. Огнената стихия е обхванала 100 дка смесена гора и над 500 дка сухи треви и храсти. В продължение на половин час силното задимяване е създавало трудности при преминаването по главен път Е-79, където движенето е регулирано от два екипа на "Охранителна полиция".

Час по-късно на тел. 112 е съобщено за пожар край карнобатското село Черково - горят сухи треви и храсти. Друго
съобщение е предупредило, че горят и четири къщи в населеното място. Пристигналите на място пет пожарни екипа успяват да пресекат пътя на огнената стихия и да спасят селото. Изгорели са две необитаеми къщи и три навеса. Към 18 часа двата пожара са локализирани. Няма непосредствена опасност за населените места и техните жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase