Снимка: Dnes.bg
fallback

До необичаен метод прибегнаха в хасковската болница, за да установят самоличността на пациент в тежко състояние – взимане на пръстови отпечатъци.

Пациентът с неустановена самоличност е върнат в България от Гърция в края на миналата седмица.

Мъжът е получил инсулт в южната ни съседка, лекуван е в местна болница и след като е стабилизиран е транспортиран до границата. Там, по молба на консула ни в Гърция, линейка на Спешна помощ е поела пациента, който по-късно е приет в МБАЛ-Хасково.

"Ние не знаехме кой е мъжът, дори нямахме представа дали е българин, тъй като е без лични документи. Разполагахме само с епикризи, които са на гръцки език", обясни заместник-директорът на областната болница д-р Мариан Запрянов.

Мъжът е бил в стабилно състояние, но с неподвижни десни крайници и не е можел да говори. За да установят самоличността му медиците потърсили съдействие от полицията.

Чрез пръстови отпечатъци униформените открили, че пациентът е Билял Осман, на 33 години от кърджалийско село.

Така са намерени и неговите близки. Те обяснили, че Билял е работел в Гърция от 3 години. Занимавал се е със строителство.

Според медиците причината за инсулта е вроден сърдечен проблем. Билял Осман ще остане в хасковската болница още седмица. След това ще бъде изписан, а роднините му ще трябва да му осигурят рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

някой

преди 12 години

Или нещо се опитват да ни будалясват с тази статия, или спестяват част от истината.За да открият някой по пръстови отпечатъци най-вероятно въпросният Джон Доу трябва да е криминално проявен. Или по някаква причина да са му снели отпечатъците предварително и да ги имат в база данни.

24

Анонимен

преди 12 години

Tazi snimka ne e na 33 godishen chovek!

23

до 222

преди 12 години

Плащаш Ти, Аз, всички без фемилиту му

fallback