Снимка: архив Булфото
fallback

Мащабна реконструкция ще претърпи ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от Областна администрация – Хасково.

Това ще стане след довършването на техническия проект и избирането на изпълнител, което се очаква да бъде факт до ноември.

Ремонтът на граничния пункт ще отговори на изискванията за Шенгенското пространство, уточняват от администрацията. Възложител на проекта е Министерствота на финансите, средвата ще бъдат осигурени от Световната банка с дофинансиране от бюджета.

Реконструкцията на най-големия сухопътен граничен пункт в България ще включва изграждането на нови 5 коридора на вход и изход, с което броят им ще достигне до 36.

Пунктът ще се се свърза директно с АМ "Марица" и ще заеме общо 185 дка площ. Платната на вход и изход ще бъдат вече 2х2, както тези на турския ГКПП "Капъкуле".

В рамките на проекта ще бъдат изградени медицински пункт, депо за противопожарен автомобил, трасе за извънгабаритни товари и опасни вещества, както и нови санитарни възли.

Оградата ще бъде направена така, че да предпазва територията на пункта от наводнения. Ще има отделни паркоместа за изчакване на тежко- и лекотоварни автомобили заради задържани стоки.

Пунктът ще разполага и с най-модерна апаратура за откриване на нелегално преминаващи пътници и контрабандни стоки.

Като цяло след реконструкцията ГКПП "Капитан Андреево" ще увеличи пропускателната си способност с до 50% и по този начин ще се решат проблемите, предизвикани от интензивния трафик през границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

алилиии

преди 12 години

падна мандалото! Сичкото нанкьо кьопек, че гледа Европа през решетката, а аскеро че ми закаля к.ра с ла.няния си гъ.зс!Щото анадола че види Европа през 3999г.Че плачете като ханъми за к.р!

32

емир

преди 12 години

Трябва и магистрала да се изгради от Капъкуле до Кърджали, та като му дойде времето да не се изцапа ботуша на турския аскер.

31

Турчин

преди 12 години

А бе мизерна "точко" , вместо да благодариш за това че все още те храниме, си тръгнал да плюеш в чинията си... Нанкьор кьопек...

fallback