Снимка: Архив, Булфото
fallback

Министерството на отбраната (МО) пусна на търг пет стари изтребителя МиГ-21. Четири от тях са със стартова цена от 4230 лв., а петият – 4550 лв, пише „Труд“.

„Предлагаме ги без двигатели и без въоръжение. Самолетите са експлоатирани близо 30 г.“, обяснява управителят на „ Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД Дичко Апостолов.

Вероятно машините ще бъдат изкупени за скрап, тъйкато в корпуса им има много алуминий. Сега в родните ВВС летят десетина МиГ-21, чийто ресурс изтича догодина.

Военното ведомство е сложило на тезгяха и шест бойни хеликоптера МИ-24. За четири от машините обявената начална цена е 310 000 лв., а за останалите две наддаването ще започне от 290 000 и 340 000 лв. Разликата в цените е заради техническото им състояние.

МО ги изкарва за втори път, но намали цената им, след като на първото наддаване не се явиха купувачи. Срокът за подаване на оферти за хеликоптерите е до 24 август, а за изтребителите – до 2 септември.

Военното ведомство се кани да пусне за продажба и около 80 стари руски танка Т-72, също снети от въоръжение. Цената им вероятно ще бъде между 20 000 и 40 000 лева. Танковете се предлагат без картечници и затвор на оръдията, но който купи танк, му ги дават, за да стреля на воля, пише „Труд“.

В търговете могат да участват само лицензирани фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

ДЪРЖАВЕН ТЪРГ

преди 12 години

България на търг за 4 ст., а Мутрария не се продава !!!

89

Туроператор

преди 12 години

Страхотна оферта- за ранни записвания 10% отстъпка............

88

Анонимен

преди 12 години

Т-72 е доста модерен и скъп танк,който може да се управлява и сражава дори и само от един човек---------------- Абе, да ви питам, колко от вас са готови да наденат шлема, да седнат в танка, да затворят люковете и да тръгнат на война? Мисля, че по-скоро ви се иска да си чешете болните езичета.

fallback