Размазаното Ауди на Георги Боков. Снимка: Булфото

Синът на Филип Боков – Георги, и съпругата му Мария загинаха в зверска катастрофа между кола и автобус на пътя Слънчев бряг – Варна, съобщиха от полицията в Бургас. Други 11 души са ранени.

Инцидентът е станал около 13,15 часа днес в района на разклона за Иракли.

Челно са се ударили лек автомобил „Ауди А5”, който е бил управляван от 39-годишния Георги, и автобус „Скания”. 

Автобусът е превозвал украински туристи в посока от Варна към Южното Черноморие. Той е с бургаска регистрация, собственост на фирма „Шанс Тур” – Царево.

От челния удар намясто са загинали синът на Филип Боков и 37-годишната му съпруга, която е пътувала на предната седалка до шофьора.

По първоначални данни аудито предприело неправилно изпреварване на колона от автомобили, заради което се стигнало до фаталния сблъсък.

В болница „Св. Анна” във Варна за преглед са постъпили 11 украински туристи, повечето от които са с леки контузии в областта на тялото и крайниците.

Синът на Филип Боков – Георги Боков, е криминално проявен и има няколко леки присъди за кражба на автомобили. Уличен е в побой над собствената си майка и в опит за подкупване на органи на реда.

Филип Боков беше началник на кабинета на Станишев, а от 19 септември 2008 е извънреден и пълномощен посланик на България в Словения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase