Петков скочил във водата точно в 9.20 часа. Снимка: БТА
fallback

Човекът амфибия Яне Петков кандидатства за рекордите на Гинес с най-дълго плуване в завързан чувал.

57-годишният мъж от Сандански преплува близо 2 километра с пристегнати ръце и крака, и напъхан в мрежеста торба. За опита си той избра язовир „Кърджали”.

Точно в 9 часа и 20 минути Яне Петков се хвърли във водите на язовира. Краката му бяха вързани със сезал, а ластичен колан пристягаше ръцете до тялото му.

Така опакован той беше напъхан целия в чувал с цип, след което отново завързан. Плуваше на гръб, като се оттласкваше само с краката.

Човекът – амфибия, за когото това не е първият опит за Гинес, успя да измине близо 2 километра под погледите на десетки хора.

Непрестанно до него имаше спасителна лодка. След два часа усилено плуване той излезе на брега. Подводно течение обаче за малко да провали опита му.

"Знаех от местните хора, че се образува едно течение, което е обратно на посоката, в която плувам. Много усилия ми трябваха да го преодолея и въпреки това се получи", каза Петков, цитиран от БНР. 

Цялото изпитание беше заснето с видеокамера, а материалът ще бъде изпратен в централата на Гинес в Лондон.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

!!!

преди 12 години

Стига с тази латиница бе ! *** смотан

12

Азъ

преди 12 години

Извенете,това на снимката килватера ли е ?

11

безнадеждно

преди 12 години

Нация от *** ...Вместо да се зарадват, че някой им дава пример на какво е способно човешкото тяло в екстремни условия, седнали да пишат шеговито-тъповати коментари..Няма да се оправи тоя народ, не вярвам да заслужава по-добра съдба ...от тази да се присмиваш на хората по-способни от теб.

fallback