Снимка: Булфото
fallback

Близките на задържаните и обвинени за контрабанда български моряци в Гърция са изпратили писма до Президентството, Министерски съвет и Министерството на външните работи, с което искат помощ за решаването на проблема. Това съобщи днес съпругата на рулевия на кораба "Ина" Георги Стоянов - Светлана.

Тя обясни, че писмата са изпратени в петък. В тях близките настояват държавата да влезе в ролята си и да поеме ангажимент и да върне шестимата българи в страната. Според близките, ако моряците трябва да свидетелстват, това може да стане и от България.

Искаме от институциите действия, а не отговор на писмата, категорична бе Стоянова.

В момента в затвора в гръцкия град Нафплио е украинският капитан на кораба и старши помощник-капитанът - 67-годишният Недялко Петров, обясниха близките. Останалите моряци са пуснати под гаранция, но са без документи и медицинска помощ.

Корабът "Ина", който плава под флага на Коморските острови, и е собственост на фирма "Ростов транспорт", регистрирана в Лондон, е бил задържан от гръцките власти на 21 юни, припомни съпругата на старшия механик Николай Туртов - Красимира.

На борда на кораба са били открити около 3000 мастербокса цигари, а моряците са обвинени за контрабанда.
Екипажът на "Ина" е от шестима българи, двама украинци и един руснак, съобщи още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Anton Mishkov

преди 12 години

Koi si ti be smeshnik?Strah te e da si napisheh shibanqshkoto imence?Nali znaesh che vseki shiban red koito si napisal tuk na gyza ti se pishe!Samo shte ti kaja,nakraq shte vidim koi kak shte svyrshi,kopeldache gadno.

33

mnbv

преди 12 години

Тия контрабандисти са толкова глупави че се набутаха сами на вълка в устата.Затова Крадиплъхов/Мишков/ да си взема *** Вела и тримата сина пидерасчета и да отива на тяхно място,а не да се крие и да си гризка сиренцето.Бях му казал че лошо ще свърши,както и стана.

32

адонис

преди 12 години

Общобалкански бардак........*** или жена ти работят като *** в Гърция, бе български чървул, *** такъв, разкрачена олигавена ***?

fallback