Пещерата "Леденика". Снимка: bg.wikipedia

Развлекателен парк вътре в пещерата Леденика и край нея ще бъде изграден по проект на община Враца за 5 282 000 лева.

Проектът е одобрен по схемата за развитие на туристическите атракции на оперативна програма "Регионално развитие", съобщи кметът на общината Костадин Шахов.

Предвижда се развлекателният парк в Леденика да бъде композиран от отделни тематични и атрактивни модули, обединени в светлинно-музикален спектакъл, които ще бъдат различни за най-посещаваните зали на пещерата.

Чрез модерни технологии в Концертната Зала и при "Езерото на желанията" ще има прожекции върху воден екран, а при Малката пропаст с музика и звукови ефекти ще се реализира обемно шоу "Вулканът".

Предвижда се и обзавеждане на съвременна прожекционна зала, където посетителите ще получават информация за пещерата Леденика.

Край пещерата пък ще бъдат изградени два модула – анимационен "Приказната алея" и спортно-развлекателен "Мама, татко и ние".

В проекта е включено атракционно туристическо влакче, което ще осъществява връзката между Природозащитния център "Натура 2000" във Враца и пещерата, както и изграждането на две екопътеки от града и от село Горно Озирово.

Проектът трябва да бъде готов до 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase