Бойко Борисов и Христо Стоичков на терена в Сливен. 11.07.2011 г. Снимка: Булфото
fallback

Правителството реши да назначи Христо Стоичков за почетен консул на републиката в Кралство Испания.

Позицията е нещатна, което означава, че новоназначеният консул не може да разчита на заплата от държавния бюджет.

Стоичков ще бъде в Барселона и ще отговаря за окръг, включващ автономните области Каталуня и Арагон.

Основната му задача ще бъде да подпомага интеграцията на българи, желаещи трайно или временно да се установят на територията на Каталуня.

„Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята, както и един от най-известните българи по света.

Той е много популярна личност не само в автономна област Каталуня, но и в цяла Испания и се ползва с голямо уважение сред обществото. Подкрепата му е високо ценена и винаги търсена при организацията и реализацията на обществени или държавни актове“, мотивират решението си от правителството.

От 2008 г. Стойчков е и председател на Българо-каталунската асоциация за приятелство и сътрудничество „Свети Георги” в Барселона.

„В това качество той активно работи и участва в насърчаване и развитие на българо-каталунските търговски, икономически и културни отношения“, отбелязват от пресслужбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

фифи

преди 12 години

Амаче дипломация си имааме

131

чавдар

преди 12 години

Този "патриот" Стоичков да покаже документи /фактури/ за построяването на къщата му в Етрополе през миналата година.Ако има такива дали са редовни.Да не се окаже,че е построена с парите отпуснати за спортната зала или други общински обекти.Бате Бойко си затваря очите и не вижда как частната футболна школа в Етрополе се финансира с държавни пари,а Ицето се отблагодарява като подкрепя правителството.

130

Безпартиен

преди 12 години

Eй , много *** селянин се е навъдил в този форум ....Ми кой да сложат бе дами и господа , някой стар кумонист дето не сме му чували името , някой който тук в Каталуния не познават и ще смучи заплатка и комисионни !!! Стоичков тук се чуства по добре отколкото в родната си България , същото се отнася и за мен ... завиждайте колкото си искате , гнийте в омразата и нещастието си !!! Той на много хора е помогнал тук и на много още ще помогне ! Вие на кой помогнахте ???

fallback