Спецчастите взривяват съмнителен куфар във Варна. Снимка: Булфото
fallback

Парламентът задължи счетоводители и съдебни изпълнители да докладват на ДАНС за опити или извършване на съмнителна операция или сделка за финансиране на тероризъм.

Това стана с приетите на второто четене на промени в Закона за мерките срещу финансирането на тероризма.

Те ще докладват на дирекция "Финансово разузнаване" на Държавната агенция "Национална сигурност" и при подозрение, че дадени средства са свързани или са използвани от терористи.

Депутатите приеха и определение за „финансиране на тероризма“ – „прякото или косвеното, незаконното и умишленото предоставяне и/или събиране на парични средства, финансови активи или друго имущество и/или предоставянето на финансови услуги с намерението те да бъдат използвани или със съзнанието, че те ще бъдат използвани – изцяло или частично, за извършване на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс“.

Депутатите задължиха ръководителите на МВР, ДАНС, Министерството на финансите и Върховната касационна прокуратура да приемат съвместна инструкция за прилагането на закона.

За терористични дейности или финансирането им следят и кредитните и финансовите институции, обменните бюра, застрахователите, инвестиционните посредници, брокерите на имоти, нотариусите, данъчните, митничарите и търговците на едро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

rumen221 от НФБ

преди 12 години

извинявам се за грешките но клавиатурата ми е стара с изтрити букви..Имаш моите поздравления1 Специално за техникумите и професионалното образование имаме съвпадащи виждания!Завършил 11клас а няма никаква реализация пред него!хем учен хем не доучен и не подготвен за живота!Днешните искат да правят висшисти за по 3г.както ставаха висшисти рабфаковците,Ще изнасяме доктори на килограм--може и пожарникари..

36

Ник

преди 12 години

Какво се получава? Закон ще задължава счетоводителите да доносничат.Ще минат 10-на години и хоп, ще им вадим досиетата, ще лаем срещу тях, няма да ги назначаваме за дипломати, няма да са депутати...Ще ги мразим.+

35

до rumen221 от НФБ

преди 12 години

добре написано и смислено поздлавления!Нао-накроя нещо да се предлага а не само да се плюе1Нико сиго има дибот и по твоите предожения

fallback