Снимка: Dnes.bg
fallback

Мечката Бойка, която в понеделник бе транспортирана от зоологическата градина в Русе до парка за танцуващи мечки край Белица, претърпя операция.

Специалисти от Лесотехническия университет и „Четири лапи” извършиха уникалната 4-часова операция, която е без аналог в Европа, по наместването на тазобедрена става на 4-годишното мече.

Бойка усука единия си заден крак по време на игра, което е довело до локсация на тазобедрената става.

Oще по темата

„Единственият вариант мечето да не остане сакато беше хирургическа намеса. За съжаление обаче травмата e доста стара. Въпреки това операцията е успешна и изгледите за пълно възстановяване на мечето са доста обнадеждаващи”, се посочва в съобщение на „Четири лапи“.

Средствата за операцията на Бойка се покриват от частен дарител от Русе и от фондация „Четири лапи”.

Очаква се мечката да остане в парка в Белица още около две седмици, през които състоянието й ще бъде следено постоянно. След пълното й възстановяване, тя ще бъде върната в зоопарка в Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 12 години

"крачето" на мечето??? Първо е мечка. Голяма. Та за какво "краче" става дума? Много лигаво!!! Иначе е добре, че са я оправили, но май ще е по-добре да я оставят в парка, а не да я затварят пак в този зоопарк

21

anonimen

преди 12 години

"Крачето" не подхожда за крак на мечка.А иначе браво на лекарите!

20

Анонимен

преди 12 години

На някоя крава която ни дава мляко ако й оперират "крачето", дали ще има и за нея толкова сълзливи и благодарни коментари?

fallback