Светла Бъчварова. Снимка: Архив Булфото
fallback

Във връзка с констатираните нарушения в доклада на Сметната палата министър-председателят на Република България Бойко Борисов освободи Светла Бъчварова като председател на Селскостопанска академия (ССА), съобщават от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Очаквано постът й ще заеме заместник-министърa на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, който отговаря за стопанисването и управлението на горите.

Костов временно ще съвместява двете длъжности, докато организира и приключи конкурса за избор на нов председател на Селскостопанската академия.

През май за отстраняването на Бъчварова заговори земеделският министър Мирослав Найденов, който се позова на доклад на Сметната палата, открил нарушения при имотното управление на ССА.

Преди дни от одитното ведомство съобщиха, че са изпратили резултатите от проверката на академията на главния прокурор Борис Велчев.

Oще по темата

От ССА заявиха, че не са получавали окончателния доклад на Сметната палата, а само предварителната проверка, която не показвала сериозни нарушения. 

От палатата отговориха, че резултатите от проверката и окончателният доклад съдържат едни и същи констатации, затова не са препращали наново документите.

Светла Бъчварова беше заместник-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция от квотата на БСП.

От юли 2008 г. тя е председател на Селскостопанската академия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 12 години

От 89 до 97 да не би да е един и същи участник във форума? Голяма предизборна реклама НА ГРЪБ.

94

Любомир

преди 12 години

Една предопределена, но много закъсняла справедлива намеса на Б.Б.

93

анонимен

преди 12 години

Щом така е решил това е правилно.

fallback