Снимка: Архив Булфото
fallback

Правителството е решило да върне надвнесените лихви по майчинските надбавки, които държавата изиска със стара дата, обяви вицепремиерът Симеон Дянков след края на тристранния съвет.

„Вече е входирано предложение от депутати в Народното събрание, с което ще се направят промени в Кодекса за социално осигуряване в преходните и заключителните разпоредби. Така че и тези, които вече са си платили тези лихви, ще имат възможност да си ги изискат и ще си ги получат“, обясни Дянков.

Той уточни, че това опрощаване на дългове важи само за майките, и то до края на тази година.

Така финансовият министър изпълни разпореждането на премиера Борисов да опрости лихвите на родителите, които ще трябва да заплатят само взетата неправомерно сума за майчинство.

Oще по темата


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Аз

преди 12 години

До Тони.Тази недомислица с дете настъпило в детско заведение е от протокола на 19.07.2006,където без дебат и обсъждане отпада термина ''на пълна държавна издръжка''Та там,след като са добавили програмата ''В подкрепа на майчинството",без да искали са се объркали,после пък са го и гласували,впечатление на никой не му е направило-нито ''настъпването'',най малко пък липсата на част от ал.4 на чл 53.До JCPenney ,разбира се че е така.Всеки си казва мнението.

110

JCPenney

преди 12 години

нали за това е форум,всеки да си каже мнението :)

109

ТОНИ

преди 12 години

майките нямат вина,сега променят закона,вместо думата "настанено"да бъде"настъпено:-как да го разбирам това,кой кого ще настъпва?пълни турбо ***

fallback