Снимка: Архив Булфото
fallback

„52-годишна жена пострада при трудова злополука в "Арсенал". Има сериозно нараняване на лявата ръка“, съобщи пред БТА инж. Николай Ибушев, директор на военния завод.

Пострадалата е Велика Димитрова, дългогодишен работник в завода.

Първоначалното обяснение на инцидента е, че най-вероятно тя се е спънала, пренасяйки чувствителни материали, които се предизвикали взрива.

Според пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Стара Загора жената е с отрязана лява ръка, наранена дясна китка и наранена челюст.

Жената докарана в Университетската болница в Стара Загора в тежко състояние, в травматичен шок. 

Силно е пострадала лявата й ръка, има разкъсно-контузни рани по главата, китката и дланите, обясни началникът на реанимацията в старозагорската болница доц. д-р Георги Арабаджиев.

По думите му, състоянието на лявата ръка на пострадалата е такова, че най-вероятно ще се наложи ампутация. Все още има опасност за живота на пострадалата, но в състоянието й е стабилизирано и ще бъде транспортирана до Военномедицинска академия в София.

Директорът на военния завод "Арсенал" съобщи, че комисия проверява причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

пффф до 35

преди 12 години

Знам, знам, има 101 обективни оправдания защо при нас е по-опасно, но като бъде осакатен човек, оправданията стават на тоалетна хартия. Мен ме интересува, че България като е обещала да върви към цивилизованите страни, трябва да си гони и стандартите на цивилизованите, вкл. и относно индустриалните си мизерии, наследени от соца! И тоя цех като не може да гарантира живота на хората, да произвежда шоколадови яйца или там каквото смята че ще умее да прави безопасно... или да изчезва! Много ли искам?

35

до...пффф до 32

преди 12 години

Съжалявам,драги/а/,че късно видях Вашия коментар!Може би щяхме да проведем един добър диспут на тема техника на безопасност,охрана на труда,заплащане на положения труд,както и тяхното практическо изпълнение в територията Р.Б.Също така и връзката между едросерийното и масово производство на оръжие и боеприпаси в света,и нашето производство,което е лишено както от наши лицензи,така и от съответното финансиране от страна на държавата!Защото производството на ишлеме на оръжие си е чиста проба лудост

34

пффф до 32

преди 12 години

Моля Ви, сериозно ли вярвате, че в заводите в САЩ като се произвеждат милион пъти повече експлозиви, но инцидентите са хиляда пъти по-малко, това е плод на случайна случайност?Ти си от тия, дето като стане катастрофа викат "И в Германия стават, даже повече".Да, 4 пъти повече, ама при 25 пъти повече коли.

fallback