Снимка: Reuters
fallback

200 тона краставици гният край Стралджа заради липсата на реализация на продукцията.

Всекидневно в една от най-големите оранжерии в Югоизточна България, разположена на 60 декара площ, се произвеждат 22 тона от зеленчука, а през последните седмици се реализират едва 2 тона, и то на цена 0,15 лв. за килограм.

Управителят на фирмата Таньо Банчев всеки ден настоява пред земеделските служби да изпращат свой представител при изхвърлянето на продукцията.

Освен загубите от липсата на пазар и психозата от бактерията убиец съвсем реален е и още един проблем – от загниващите зеленчуци се носи непоносима миризма, възможни са и зарази.

В производството на краставици край Стралджа са заети 70 души, които вече се тревожат за работните си места.

Разчетите на зеленчукопроизводителя показват, че обещаната компенсация от 45 стотинки на килограм няма дори частично да компенсира разходите, които са 6000 лв. на декар.

Следващата седмица в стралджанската оранжерия започват описването на нереализираната и изхвърлена стока и извозването й до сметищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 12 години

На калпава ракета Космоса й пречи.Тръгнал да произвежда, пък не си е намерил пазар за проукцията.Ето такива некадърни капиталисти има в България.***.Държавата не му е длъжна да му търси пазар за продукцията.Селско *** просто.

35

ves666

преди 12 години

dvesta tona ,da ne sa dvadeset ,mai nesto tyka ne pasva .

34

Проклетник

преди 12 години

До МартаПомниш ли ,че преди месец и нещо,тъпите краставици бяха изтъпанени по рафтовете с цена от 4 лева,това нормално ли е?

fallback