Снимка: Булфото

"Не съм заспивал, ужасèн съм от случилото се".

Това са думите на 43-годишния шофьор Светослав Димитров, управлявал злополучния автобус, пред полицията.

Мъжът твърди, че няма вина за инцидента и че всичко е станало много бързо. Шофьорът е в добро състояние, но е шокиран от инцидента.

"Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна, а резултатът от теста за наркотици ще бъде известен до дни", съобщи на пресконференция директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

"Едната версия за причиняването на тежкия инцидент е заспиване на шофьора, а другата – техническа неизправност", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Още по темата

Първоначалните данни сочат, че автобусът не е карал със скорост, по-висока от 100 километра. Експертите са категорични, че водачът е изгубил управление над превозното средство, то се е преобърнало и тогава се е запалило.

"До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени дали да повдигне обвинения срещу шофьора на автобуса и дали да удължи мярката му за задържане под стража на 72 часа", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Той съобщи още, че е образувано досъдебно производство за причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение, при което е настъпила смърт на повече от един човек.

Магистратите са възложили да бъде изготвена щателна техническа експертиза на превозното средство, в което загинаха 8 български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase