Композиторът Митко Щерев и цирковият артист Енчо Керязов са носители на званието “Почетен гражданин на Ямбол” за 2011 година, реши на свое заседание Общинският съвет на Ямбол.

По-рано през деня, по време на тържествена сесия по случай празника на града, бяха официално обявени отличията, а връчването ще стане на специален прием тази вечер.

За първи път от 1993 г., когато е възобновен Празникът на Ямбол – Свети Дух, на тържествената сесия не присъстваха кметът на града Георги Славов, неговите заместници, общинските съветници и народните представители от ГЕРБ, въпреки че 30 минути по-рано участваха в церемонията по издигане на знамената на Ямбол, България и Европейския съюз в центъра на града.

Присъствали на церемонията по награждаването коментираха, че конфликтът между част от общинските съветници и ръководството на общината, който е факт от няколко месеца, се е задълбочил още повече и това е причината за създалата се ситуация.

Голямата награда на Ямбол получиха писателите Любомир Котев и Христо Карастоянов и Военния клуб в града.

Отличия за заслуги бяха връчени на поетите Тенко Тенев и Петър Гинчев (посмъртно) и на художника Йордан Трифонов. Празничните прояви за Деня на Ямбол ще продължат до 24 юни с 16-ото издание на театралните празници “Невена Коканова”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase