Симеон Дянков. Снимка: Архив Булфото

Христо Костадинов от утре е новият заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите с ресор контролна дейност, съобщиха от ведомството.

Костадинов управляваше Териториалната дирекция (ТД) на НАП във Велико Търново от декември 2009 г. Той влиза в системата на агенцията като данъчен инспектор в сектор „Обслужване и ревизии“ през 2001 г. и цялата му кариера е свързана с дирекцията в старопрестолния град.

Новият шеф е магистър по икономика от Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов и магистър по право от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

Още не е ясно кой ще поеме поста на Костадинов във Велико Търново.

Настоящият заместник-изпълнителен директор на приходната агенция Бойко Атанасов пък става териториален директор на агенцията в София.

На Атанасов са делегирани всички правомощия да направи структурни, организационни и персонални промени в НАП, за да подобри качеството на работа, уточняват от агенцията.

Светлана Паунова - настоящата директорка ТД на НАП в София вече ще бъде заместник на Бойко Атанасов в подразделението с ресор обслужване на клиенти.

Промените бяха обявени след срещата между вицепремиера Симеон Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Основните мотиви за рокадите са незадоволителното представяне в контролната дейност и  борбата с измамите в най-голямата териториална структура на НАП -  в София, обясняват от приходната агенция.

По-рано днес вицепремиерът Симеон Дянков се закани на шефа на приходната агенция Красимир Стефанов, като му даде срок до юли да се справи със събираемостта на данъците и с ДДС-измамите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase