Снимка: Архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви при посещението си в Каварна, че подкрепя кандидатурата на Цонко Цонев за нов кметски мандат.

Двамата откриха новоизграден главен колектор и прилежащата канализационна мрежа в ромския квартал „Хаджи Димитър”, съобщава „Фокус”.

В петък бе учреден Инициативен комитет за издигане на Цонко Цонев за следващ мандат, който трябва да бъде негов трети.

След откриването, на журналистически въпрос – дали би подкрепил кандидатурата на Цонко Цонев за следващ мандат, Бойко Борисов отговори с една дума: "Категорично".

Министър-председателят обаче отказа да отговаря на повече журналистически въпроси. Преди това по време на тържественото откриване Борисов отбеляза, че правителството обича да прави нещата според закона, „а когато действията са плод на съвместни усилия, нещата се получават”.

Новият  колектор и канализация обхващат голяма част от улиците в ромския квартал „Хаджи Димитър”, също и част от индустриалната зона на морския град.

Съоръжението е изградено по проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Каварна по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013”. Съфинансирана е от Европейския фонд за развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност.

Общата стойност на проекта е 9,4 милиона лева, като община Каварна е инвестирала 1,5 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase