Снимка: Архив Булфото
fallback

В Столичната община не е постъпвало искане за разрешение на строителството на втора джамия в София. Това обяви пред журналисти кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Въпросът на медиите бе провокиран от обявеното от ДПС учудване за липсата на разрешение на компетентните власти за изграждането на втори мюсюлмански храм в София.

В Народното събрание Лютви Местан заяви, че само така ще се реши проблемът с изнесените килимчета на молещите се на тротоара на бул. „Мария Луиза“.

Йорданка Фандъкова посочи, че в общината няма отправен такъв въпрос. "Нека си подадат документи и ще видим какви са  възможностите", посочи още кметицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

AZ

преди 12 години

Хубаво е,че турците са вярващи,нека си искат да си се молят.НО тук в Православната столица-София им стига ЕДНА джамия.Правителството и Св.Синод трябва да изграждат повече православни храмове.Колкото повече църкви,толкова по-добре.Трябва да има най-малко 3 православни храма във всеки квартал на София! Тези българи,които са вярващи трябва да са информирани относно тяхното вероизповедание-именно Св.Православие.

46

мен 2

преди 12 години

от епитетите заключавам - БЪЛГАРИНО МНОГО СИ ИЗПРОСТЯЛ не беше такъв , този гняв можеби се дължи на афганистанския ти произход (ТАЛИБАНИН) . КЪДЕТО ИМА ТАЛИБАНИ ТАМ ИМА ВЕЧНО РАЗМИРИЦИ ЗАТОВА БАЛКАНИТЕ СА БАРУТНИЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА . ЗАЩО С МИР НЕ СИ ОТИДЕТЕ ТАМ ОТ КАДЕТО СТЕ ДОШЛИ . ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ ДА ЗАЖИВЕЕМ СПОКОЙНО , КУЛТУРНО И ХИГЕНИЧНО - почнахте да се бръснете , голяма част си мият *** БРАВО а обрязването след още малко време все пак талибанин трудно се култивират

45

Винех

преди 12 години

Не ги ли е срам политиците дори да си помислят да строят нова джамия?!?! До преди няма 100 години още сме воювали с турците!Нашите дядовци са загивали без страх на бойното поле,за да премахнат османските ***!А сега какво се случва....Тежко ти Българиоо, за тебе те умряха, една бе ти достайна зарад тях.

fallback