Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и лидерът на КНСБ Пламен ДИмитров. Снимка: БТА
fallback

Провокиран от оптимизма на социалния министър, председателят на КНСБ даде положителни прогнози за компенсацията на доходите в страната.

"Аз прогнозирам, че минималната работна заплата най-вероятно ще бъде увеличена на 270 лв., ще има и еднократно плащане към пенсионерите, но диференцирано за отделните категории“, прогнозира Димитров.

Синдикалният лидер обясни прогнозите си на база разговорите до момента с финансовото министерство, въпреки че все още не са готови окончателните варианти за компенсацията на доходите, след пресконференция в Министерския съвет.

Според Димитров увеличението на минималната работна заплата е сигурно, както и диференцирано еднократно плащане към пенсионерите спрямо размера на пенсиите.

Това, което трябва да се договори още между социалните партньори, са бюджетните заплати, минималните работни заплати по икономически дейности и особено в частния сектор.

Oще по темата

Според Димитров, сигналите на правителството към частния сектор за минималното заплащане трябва да са такива, че да стимулират потреблението.

Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар на сутрешния оптимизъм на социалния му колега Тотю Младенов с думите: "Хубаво е. И аз съм оптимист за много неща“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

406

до 423

преди 12 години

Преди да пишете е добре да се информирате какво означава минимална работна заплата - записано е ясно в Конституцията на РБ. Това е гарантирания минимален доход за едно лице, т.е. отнася се и за някои работодатели, на които им е угодно да осигуряват работника на МРЗ и останалото на ръка да плащат /сивата икономика/ и т.н. Този доход е доста обвързващ в много сфери.Така както сте се изказали излиза, че и майките са ***, защото втората година от майчинството е на МРЗ.

405

КЪРДЖАЛИ

преди 12 години

И като скочи ще получаваме с 30лв по-малко

404

хасан

преди 12 години

Това е малко повече от надницата ми, как живеят хората с тея пари не знам - господ да им помага

fallback