Полицаи водят подсъдимия Теньо Кирчев Стоилов преди заседанието на Окръжния съд в Хасково. Снимка: Булфото
fallback

Окръжният съд в Хасково не успя да определи мярката на 29-годишния Теньо Стоилов – Лудия, съобщават от Haskovo.info. Той се държал неадекватно в съда и гледал с широко отворени очи, треперел и не отговарял на въпросите.

Поведението му принудило съдия Маргарита Делчева да спре делото до оказване на спешна медицинска помощ на подсъдимия. Медиците констатирали, че Стоилов има нервно разстройство, и го откарали в болница.

Така мярката за неотклонение на 29-годишния хасковлия ще се гледа повторно в събота, когато изтича и срокът на 72-часовото му задържане.

Дотогава психиатрична експертиза трябва да определи дали страда от някакво заболяване и разбира значението на извършеното от него престъпление. Експертизата трябва да отговори и на въпроса в състояние ли е Теньо Стоилов – Лудия, да изтърпи наказание "лишаване от свобода".

В сряда Теньо Стоилов е арестуван за отвличане, побой и изнасилване на 26-годишна жена от Димитровград, извършено предния ден. След като я отвлякъл от автобусна спирка с чужда кола през деня, той я изнасилил, а после и пребил, защото се опитала да избяга, и накрая я изхвърлил от автомобила си в центъра на града.

Теньо Стоилов е стар познат на полицията с 11 присъди, две от които за изнасилване и блудство през 2005 г. Излежал е общо 3 години затвор като наказание. Останалите присъди са за кражби и грабежи на територията на Хасково, Кърджали и Бургас. 

Според прокурора по делото Антон Попов подсъдимият преиграва, защото знае, че по обвиненията в момента го очакват от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Адвокатът Кирил Радев обаче представи пред съда решение на ТЕЛК, според което Теньо Стоилов – Лудия, има разстройство на личността заради претърпяна катастрофа преди няколко години. След като бил освидетелстван, подсъдимият е лежал и многократно в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Истината е...

преди 12 години

че тази димитровградчанка си го е искала. Кой изнасилвач ще има време да използва презерватив в подобна ситуация? И как така "жертвата" няма да се мъчи да избяга през това време? Ясно е, че тя е целяла да го вкара в затвора и ще постигне целта си.

127

До 107

преди 12 години

Имаш спешна нужда от преглед. В 4-ти км ги има много като теб ;)

126

До 102

преди 12 години

Не е син на паралия - бедничък е.

fallback