Снимка: Булфото
fallback

И тази година незавършените до 15 май строежи по варненските курорти ще бъдат спрени, докато мине активният туристически сезон. Градежът им може да продължи отново едва след 1 октомври.

Общо 7 са обектите на Златни пясъци, 4 – на Свети Константин и Елена, и 6 в курортния комплекс Чайка, които ще бъдат замразени до края на лятото, съобщиха от община Варна.

Освен строителството ще бъде отрязан и достъпът на специализирана едрогабаритна техника, която ще бъде допускана само в екстремни аварийно-ремонтни случаи.

Сградите, които ще чакат зимата, за да продължат да се вдигат, трябва да се приведат в естетически и безопасен вид. Стриктно ще се следи дали са оградени и пространството около тях изчистено.

Другото изискване на общината е зелените площи да се облагородят с декоративна растителност.

В момента по крайбрежната ивица на Варна се строят няколко малки търговски обекта, които трябва да бъдат завършени до 15 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

от Варна

преди 13 години

Интересно какво е това на снимката ?Подобни "сгради" няма по нашето черноморие - там има само мегаломански хотели , строени с бандитски пари и полузаконно...Тази къщичка е някакво недоразумение...толкова скромна...

9

до 7

преди 13 години

не съм за *** или нещо но те са холдинг с доста ясен бизнес и обявени финански .ако искаш провери и в чичо гугъл даже пише от създаването кой им е давал пари -ВСЬО :) естествено началният им тласък е бил от дпс както и на вис и на сик но тея са единствениете изкупили фалирали и разграбени предприятия и заводи и не са ги продали а напротив-наливат пари белкем тръгне производството-това са само факти и колкото и да ми се иска да мразя всякви такива групирови тука нещо не се получава

8

Анонимен

преди 13 години

като са на безценица -купи 1-2

fallback