Снимка: Булфото
fallback

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Oще по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Nasko

преди 12 години

Ремонтът започна преди 2 години на тази отсечка , изровиха я , заравниха я , положиха малко асфалт ... до половината на отсечката и го зарязаха.Защо все наполовина се върши нещо в България?

123

Петя

преди 12 години

Това, че пътищата в държавата ни са ужасни и са предпоставка за катастрофи е вярно, но по ужасното е, че с тези мощни коли, шофьорите им се чувстват едва ли не велики и си мислят, че са царе на пътя. Аз нямам такава кола и много пъти се е случвало да набивам спирачки, докато ме изпреварват, за да запазя живота им, защото виждам как насреща им идва друга кола. Това, че те са самоубийци на пътя си е тяхна работа, но нямат право заради своя келешлък да жертват живота на останали невинни хора!

122

mirku

преди 12 години

sega se zabelqzaha dupkite... sled dyjd kachulka!!! Napravo me hvana sram, kato prochetoh na koe mqsto sme po pytishta v sveta i dori koi sa mpred nas !!! ot 136 dyrjavi kadeto ima katadjii sme 136 ...... shte otkacha!!!

fallback