Снимка: Булфото
fallback

Шестима младежи на възраст между 17 и 19 години (едно момиче и пет момчета) са загинали тази нощ, ударени от автомобил в Симеоновград, съобщиха от МВР. Други двама са ранени. Те са настанени в болницата в Харманли.

23-годишен мъж от Симеоновград, карал Опел Вектра с висока скорост, се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци.

Инцидентът станал на ул."Съединение" около 23,50 часа.

Водачът и неговите спътници са местни жители. Те пътували от Харманли към центъра на Симеоновград.

В къща на ул. „Съединение” празнували група младежи. Около 23,30 часа решили да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, били пометени от автомобила. Загиналите са от София, Стара Загора и Симеоновград.

Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние.

Впоследствие колата се е ударила в бетонен стълб, който е пречупен и изместен на 15-20 метра от удара. Това е предизвикало скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район.

Шофьорът е с опасност за живота в Пловдивската болница. Той имал шофьорска книжка от 31 януари 2011 г.

Няма данни да е бил пиян или да употребявал наркотици по време на шофирането. Няма опасност за живота на двамата му спътници, които са настанени в болницата в Харманли.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград заради тежкия инцидент, съобщи кметът на града Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи.

Според непотвърдена информация на кметицата опелът се е състезавал с друг автомобил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

323

dani

преди 13 години

...sled dajd-kachulka....tolkova e tajno vsichko....niama da se opravim....i nai-loschoto e che nevinnite Hora stradat v balgaria,,,,nie Balgarite sme si za vsichko vinovni....niama zakoni i nespazvame pravilz....gorkite nevinni deca....:o((((

322

Анонимен

преди 13 години

Ъъъъ? Кво съм казал за искане или неискане??? Щели да му изядът душичката??? Това дето прочетох, между 5 и 15 години... Това по дяволите какво е? Да убиеш шест деца според мен трябва да ти струва много по-скъпо. Бих казал, че ще изядат душицата на онова момче от Сливен, но това скапано пиянде въобще няма да го съжалявам. Ако зависеше от мен, да лежи цял живот в затвора. Само това заслужава, нищо повече....

321

Анонимен

преди 13 години

323 дали е искал или не е искал така да стане ''ко**лето" и да оцеле ще му изядът душичката заради тази работа ..

fallback