Снимка: БТА
fallback

Двама от пострадалите в катастрофата в Симеоновград ще оцелеят. Други шестима загинаха, след като бяха пометени от „Опел Вектра”, шофиран от 23-годишния Даниел Георгиев от Симеоновград. Според дежурния лекар от Спешна помощ в УМБАЛ „Свети Георги” д-р Стефан Василев в Пловдив водачът е 22-годишен.

Лекарите от харманилийската болница скоро ще изпишат Милен Димов. 17-годишният младеж е с рани по крака, но ще се оправи бързо. От катастрофата си спомня само, че са били ударени в гръб от идващата кола, но всичко е станало много бързо.

Тежко пострадала е Мария-Луиза. Момичето е претърпяло сложна операция на белия дроб, който е бил пробит от счупени ребра. Има още счупен таз и контузии по главата.

До късния следобед днес тя не знаеше за случилото се, лекарите забраниха да й бъде съобщавано, за да не изпадне в шок.

Групата от 8 младежи на възраст от 17 до 19 години била на гости в едно от загиналите момчета. Те играли карти, след което решили да посетят църквата в града за празничната Великденска служба.

Веднага след като излезли от къщата, на тротоара били пометени от бясно движещия се опел. Колата се завъртяла, счупила на две железобетонен стълб и се обърнала по таван.

Четирима от младежите загнали намясто, другите двама – в линейките на път за болницата. Летящата кола е отрязала крака на едно от момчетата, тялото се прехвълило през оградата в близкия двор.

Oще по темата

Четирима от загиналите е трябвало да бъдат абитуриенти следващия месец. Близките им вече купили костюмите за празничната вечер.

Според разследващите шофьорът на автомобила Даниел Георгиев е бил със колан, защото са се отворили въздушните възглавници на колата. Той е тежко ранен и се намира на лечение в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”. Лекарите се борят за живота му, но не дават гаранции, че ще оживее.

Двамата му спътници са с леки охлузвания. На всички са взети кръвни проби за алкохол, установено е, че водачът е карал с 1,3 промила.

Началникът на РУП-Харманли Красимир Бончев предполага, че до инцидента се е стигнало заради малкия стаж зад волана на Даниел, книжката му е издадена през януари тази година.

И, разбира се, заради високата скорост – не е изключено шофьорът да се е опитал да избегне дупка по пътя, заради което се е завъртял.

Пътят, на който е станала катастрофата, преминава през Симеоновград, но е част от пътя Русе–Свиленград. Всекидневно по него преминават тежки камиони, което е довело до появата на множество дупки по някогашния паваж.

Жителите на Симеоновград обаче твърдят, че трагедията е станала заради състезание между опела и друга кола.

В града е обявен тридневен траур.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

491

radka

преди 12 години

ami 4e to vsi4ki komentari sa premaxnati i to naro4no a ne 4e nqkoi e podal signal

490

vera

преди 12 години

Ne moga darazbera kakvo tolkova sa napisali u4astnicite vav foruma ta sa premahnatiporadi naru6enie ,pravilata na saita.Tolkova mnogo?????????

489

Анонимен

преди 12 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.baHTI I TUPOTO ZAGLAVIE

fallback