Снимка: Булфото
fallback

Премахването на клиничните пътеки ще позволи на болниците да приемат наистина нуждаещите се от лечение пациенти, а няма да запълват легловата база само заради бройката.

Така здравният министър д-р Стефан Константинов коментира решението за премахване на клиничните пътеки и въвеждането на диагностично свързани групи.

Според него чрез диагностично свързаните групи ще отпаднат много от съществуващите комерсиални практики в някои болници. 

Здравният министър настоява и ще работи за въвеждане на информирано решение на пациент за прекратяване на престоя му в болница.

Нововъведението е продиктувано от немалкото случаи на недобър изход за такива пациенти,  изписани по тяхно настояване по- рано отколкото е трябвало.

С информираното решение, в което има ясен текст за последиците от ранното изписване, Константинов  смята, че ще се гарантира по-голяма сигурност на пациентите.

Oще по темата

"Криминализирането на ражданията преди 18 години е проблем на цялото общество и изисква сериозна дискусия, а не само мнението на здравния министър“, категоричен е д-р Константинов.

И риторично попита, „Ако едно момиче роди на 17 години в затвора ли ще го пращаме? “

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Българин

преди 13 години

Здравната ситтема може да се оправи по един-единствен начин - когато здравна помощ получават само тези, които си плащат - без значение дали чрез осигуровки - или направо в брой при нужда.А за криминализирането на ранните раждания - има ли смисъл да третираме *** по човешките правила, при положение, че те очевидно не са човешки същества? Не е ли по-просто и по-ефективно всяка *** да бъде кастрирана веднага след като издриска първият ***, без значение дали е на 12 или на 22 години?

28

Анонимен

преди 13 години

ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗАКРИЙТЕ ЗДРАВНАТА КАСА И СТИГА С ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПЪТЕКИ,ДЖИПИТА БЕЗ СПЕЦИАЛНОСТИ,КОИТО СЕ ЯВЯВАТ ЕДИНСТВЕНО КАТО ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА КЪМ СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ КАБИНЕТИ.ТОВА ПОНЕ ЩЕ Е РАВНОПОСТАВЕНОСТ ПРЕД ПАЦИЕНТИТЕ-А НЕ КАТО СЕГА-*** ПОЛУЧАВАТ ЗДРАВНА ПОМОЩ БЕЗ ОСИГУРОВКИ-ОТ КДЕ НА КАДЕ?

27

колега

преди 13 години

Господин министър, не съм съгласен с ВАС ,ако роди едно момиче на 17 години че ше пратим в затвора ,аз Ви казвам че до 16 години да го пратим в интернат да си гледа детето, а ако родят с вероятна дата на забременяване преди 14 години ,пак в интернат, а ебача да се търси доживот с 10 години ефектевен затвор със смяна на резбата му.А гледахте ли предаването за слевен където акушерката разкаваше как свекъра и свекървата държат момичето ?тях къде да ги пратим?

fallback