Снимка: Булфото
fallback

30-годишна жена от Варна е починала внезапно в понеделник рано сутринта. По думите на съпруга й всичко започнало в неделя вечерта, когато жената къпела 7-месечното си бебе в банята.

Изведнъж й прилошало и тя паднала назад, държейки сина си в ръце. При удара получила разкъсно-контузна рана на тила.

Линейка откарала Пламена Георгиева и пеленачето й в Спешния център на болницата „Света Анна” във Варна. Там те били прегледани, а младата жена минала и през скенер на главата и консултация с неврохирург.

По-късно семейството се прибрало в дома си.

Малко преди 3.00 часа съпругът на Пламена установил, че тя е в безсъзнание. Обадил се на 112 за помощ, но докато пристигне линейката, жена му починала.

По думите на шефа на болницата д-р Веселин Николов вече е започнала вътрешна проверка по нещастния случай.

Пак според него неврохирургът и направената рентгенова снимка на главата не показали никакви индикации за травма на мозъка.

По случая работи и прокуратурата. Очаква се и съдебномедицинската експертиза на патоанатомите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

ПОТЪРПЕВШ

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.да лекарите във варненския травматологичен кабинет не обръщат достатъчно внимание на пациентите аз имах подобен случай преди 4 години Подхлъзнах се и паднах ударих си главата в ръба на касата на вратата когато отидох в болницата на спешен кабинет погледнаха ми главата и казаха че нищо не се вижда защото косата ми залепнала от кръвта и нямало нужда от снимка питаха ме дали ми се повръща и ми казаха ако има проблеми да отида пак тогава ще ме сниматЯвно и с това момиче е станало така такава е практиката на нащте лекари в спешните кабинети. .Тогава съпруга ми се намеси и ги попита няма ли поне да ми промият раната сестрата изохка стана сложи ми памук с риванол лепенка и хаиде чао . Чак сега когато работя в сферата на здравеопазването ми стана ясно че снимка е била задължителна. След 2 месеца започна да ме боли главата всеки ден и какво се оказа.След скенер на мозъка се установи засегнат център на зрението от удара. Сега трябва да нося очила. Та това е нашето здравеопазване. Нямах никакви документи от прегледа само някакъв талон че са ми сложили тетанус. .Съболезнования на семейството на Пламена

168

Анонимен

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.Изчакайте, не винаги е това, което изглежда...Забележете, че жената е припаднала преди да си удари главата - може би е имала друг проблем и е починала от него...Много жалко за жената, моите най-искрени съболезнования!

167

/me

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.Аз съм бил в този център, прегледаха ме и ме хоспитализираха. След няколко дена ме изписаха напълно излекуван, а докторите дори и не приеха почерпката ми на изписването. Единственото чакане беше преди спешния център, защото имаше една камара ***, повечето (ако не и всички) без здравни осигуровки.

fallback