На експертен съвет след Великден представители на Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ), браншовите организации и технолози ще обсъдят възможностите за създаване на стандарт за лютеницата.
Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от браншовата организация и да е нейна собственост, а БАБХ само да има контролна функция.
Стандартът за лютеницата идва след създадените вече БДС за млечните храни, "Стара планина" за месните продукти и стандарт "България" за трите вида хляб.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
42
Анонимен
преди 13 години40 лютеница_фен ако ще и министъра да я вари тая лютеница, пак няма да е като на село в ония големите и височки тави на огъня в двора. И да си топнеш така да "дегустираш" с едно парче сирене и една краставица !!! :)
41
Анонимен до 16-ти
преди 13 годиниА представяте ли си как бихте се чувствали ако видите на място как се произвеждат хранителни стоки сега. И най-вече, ако се запознаете с хим. състав и последствията от употребата на съставките в тях.
40
лютеница_фен
преди 13 годиниНякой попадал ли е на марка, която поне малко да се доближава до тази от преди години? Аз лично нямам търпение да започнат да правят лютеница по стандарт!!! Повдига ми се от сегашните нишестени ***!!! Гаднооо!!!