Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

На експертен съвет след Великден представители на Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ), браншовите организации и технолози ще обсъдят възможностите за създаване на стандарт за лютеницата. 

Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от браншовата организация и да е нейна собственост, а БАБХ само да има контролна функция.

Стандартът за лютеницата идва след създадените вече БДС за млечните храни, "Стара планина" за месните продукти и стандарт "България" за трите вида хляб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 13 години

40 лютеница_фен ако ще и министъра да я вари тая лютеница, пак няма да е като на село в ония големите и височки тави на огъня в двора. И да си топнеш така да "дегустираш" с едно парче сирене и една краставица !!! :)

41

Анонимен до 16-ти

преди 13 години

А представяте ли си как бихте се чувствали ако видите на място как се произвеждат хранителни стоки сега. И най-вече, ако се запознаете с хим. състав и последствията от употребата на съставките в тях.

40

лютеница_фен

преди 13 години

Някой попадал ли е на марка, която поне малко да се доближава до тази от преди години? Аз лично нямам търпение да започнат да правят лютеница по стандарт!!! Повдига ми се от сегашните нишестени ***!!! Гаднооо!!!

fallback