Снимка: Булфото
fallback

НАП-Варна написа актове на обща стойност 600 000 лева на две фирми от морския град след приключването първите две ревизии по електронен път, съобщиха от приходната агенция.

При други три, където ревизиите все още продължават, също са установени несъответствия, които подлежат на санкции.

Сред тях са неправилно прилагане на ДДС ставка, неотчетени приходи и скрито разпределение на печалба.

При електронната обработка на разходите инспекторите са установили увеличаване на себестойността на продукцията с нереални разходи, неправилно определени амортизации и двойно осчетоводени разходи.

По този начин фирмите са се опитали да избегнат заплащането на дължимите данъчни задължения, информират още данъчните от Варна.

При извършването на електронни ревизии компаниите предоставят на електронен носител счетоводната и търговската си информация, след което тя се обработва със специален софтуер.

Електронните ревизии позволяват да се проследи и анализира цялостното движение на стоките и паричните потоци, да се засекат евентуални измами, прикриване на доходи и изкуствено увеличение на разходи, коментират още от НАП в морската ни столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 13 години

Кво става с Мургина бе??????

12

Сион

преди 13 години

Те се засилиха да ги плащат просто:) Ако ги разделим на 16 млн ще им се паднат по 2 седмици условно:)

11

читател

преди 13 години

Е*ати простите коментари, че и ще ни пита някой си дали се радваме. Кво да правим, живи да ги оплачем?! И що, щото не плащат данъци, не плащат осигуровки (поне не реални, след което работника го д*ха при всички положения), крадат ДДС, мамят, плащат мизерни заплати (ако изобщо решат да ги плащат) и т.н. Във Варна заплатите са изумително ниски, страшен град за живеене, думи нямам.Всеки *** се мисли за бизнесмен и иска милионер да става за година, ама максимум, че и на чужд гръб.

fallback