Снимка: Булфото
fallback

Близо 100 агнета без документи са заловени в Ямболско при спецакция на МВР и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

"Явно това са търговци прекупвачи, които се възползват от случая да изнудват хората с по-ниски цени да купуват агнета от този регион и след това да ги реализират на драстично по-високи цени", коментира пред Фокус шефът на агенцията Йордан Войнов.

Акциите ще продължат до Гергьовден, зарече се той.

"Тези празници съвпаднаха и с влошената епизоотична обстановка във връзка с шапа, който е в регион Бургас, така че пак казвам ние ще бъдем безкомпромисни към всеки, който дръзне да наруши правилата", допълни Войнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

до акулата

преди 13 години

Всичките 99 конфискувани животни са евтаназирани и ще бъдат унищожени в екарисаж. Проверката е извършена във връзка с изпълнението на временните защитни мерки във връзка с болестта шап в България, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

30

Руцифер

преди 13 години

А бе хора , тия агнета що гледат като морски похотинци ?

29

Shark

преди 13 години

И какво ги направиха като ги конфискуваха?! Най-веротяно са си осигурили по едно...безплатно. Абе писна ми да приказват само ч конфискували цигари, стоки, агнета и т.н. Няма ли някой да каже, ама истината, какво става с конфискуваните стоки ????!!!!

fallback