Снимка: Булфото

Планираните за понеделник протести на служителите от градския транспорт се отлагат.

На извънредна среща между превозвачите от градския транспорт и кмета на Пловдив Славчо Атанасов  бе постигнато съгласие и от двете страни, че цените на билети и карти в градския транспорт няма да бъдат увеличавани.

Уточнено бе също, че редуцирането на транспортната схема в ненатоварените часове на деня няма да бъде повече от пет процента.

По този начин превозвачите ще запазят работните места във фирмите, а Община Пловдив ще запази качеството на транспортната услуга за гражданите на Пловдив.

Общината ще потърси и резерви в бюджета си, за да предложи на следващата сесия на Общинския съвет известна финансова компенсация към транспортните фирми.

Dnes.bg припомня, че от десетина дни превозвачите настояват или да се увеличи билета за градски транснпорт, или местната власт да отпусне още субсидия в размер ва 1,5 милиона лева.

Конкретна сума не сме обсъждали, но в  никакъв случай не можем да дадем искания милион и половина, ще търсим неголяма

сума за компенсация, която е по силите на бюджета в момента, заяви кметът Славчо Атанасов, който след консултация с финансистите на общината ще направи предложение до Общинския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase