Снимка: архив Булфото
fallback

80 тона стъкло са изтекли в четвъртък привечер при производствена авария в плевенския стъкларски завод „Рубин”, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е постъпил в пожарната в 18,35 часа, огнеборците реагирали веднага и се отзовали на място.

Работниците са били евакуирани незабавно от мястото на инцидента. Няма пострадали.

Пожарникарите са дежурили през цялата нощ.

Предприети са ремонтни действия за запушване на отвора на пещта. Според технологичните изисквания, трябва да се изчака стъклото да замръзне напълно.

Към момента не се отчита замърсяване на околната среда в Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

друг от плевен

преди 13 години

Някой от Плевен, това с което е посипана земята около Пубин е САМО инертен материял - много фината частот ПЯСЪКА и содата! Единственото вредно нещо е содата, само че при стъкломасата, тя вече е разтопена и се е сплавила със също така разтопения пясък! Вредното нещо е само стъкления прах, които може да лапнеш и може да ти навреди единствено на заъбките! Друго няма! Опасност за околната среда, въздуха и града НЯМА НИКАКВА!

24

Анонимен

преди 13 години

Драги Някойчо или Никойчо това е кварцов пясък и наистина е безвреден

23

някой от плевен

преди 13 години

да, нищо ти няма- и зъбите ти ги няма, и здравето го няма......, но това не е от вредното производство, а само от многото години, на които си. а какво ще кажеш за това, с което е посипана земята на територията на завода? може би е съвсем безвреден прах, който не се вдишва постоянно от работещите там...?

fallback