Снимка: Булфото
fallback

Близо 250 метра бракониерски мрежи бяха иззети от инспекторите от сектора "Рибарство и контрол" на Изпълнителната агенция по рибарство по аквакултури.

Това е станало при извършване на рутинна проверка по вода на яз. "Ал. Стамболийски", съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

В района на "Сухото дере" инспекторите от ИАРА са открили и извадили от язовира от 21 метра дълбочина бракониерски хрилни мрежи. Мрежите са били с обща дължина 250 метра.

Уловената в тях около 2 килограма риба (сребриста каракуда, костур и маломерни бели риби) е освободена и пусната обратно във водата.

Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

винаги недоволен

преди 13 години

отчели дейност извадили мрежи а за извършителите пак нищо докога така защо ние редовните рибари плащаме билети и се разкарваме по реки и водоеми за нищо трябва да има съд за такива

3

НЛО

преди 13 години

ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ НО Е ПО ДОБРЕ СРЕЩУ НЕЙЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ.СЪЩОТО КАТО С ОБРАНИТЕ ТРЗОРИ НА БАНКИ КЪМ НСОД- МВР.ЕДНИ ГИ ПАЗЯТ ДРУГИТЕ ГРАБЯТ.

2

Чингис

преди 13 години

Абсолютно е прав Салахадин!Вместо да се хвалят колко мрежи са извадили,нека да започнат да ловят и бракониерите по язовирите!Воля само трябва.

fallback