Снимка: Булфото
fallback

Пловдив си иска панаира от държавата. В Общинския съвет ще бъде внесено решението, с което официално ще се поиска развалянето на договора за две от палатите на панаирното градче, след което сделката ще бъде дадена на прокуратурата, която ще прецени има ли престъпление с вдигането на капитала през 2006 и 2007 година.

"Смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов работи добре и не виждам смисъл да разваляме сделката за Панаира”, коментира пред Dnes.bg заместник-кметът по общинска собственост на Пловдив Александър Долев.

Градоначалникът Славчо Атанасов пък изказа още по-твърдо мнение.

"Отправям директно думите си към министър Трайчо Трайков – след като е поел битка за панаира, нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани. Така ще бъде най-справедливо и този стратегически за Пловдив обект ще бъде собственост на града и ще се управлява от пловдивчани”, заяви Атанасов.

По думите му Международният панаир винаги е управляван от софиянци, защото е бил собственост на държавата и от столицата е диктувано какво да се случва с него.

Oще по темата

"Понеже непрекъснато има спекулации, искам дебело да подчертая, че не съм аз този, който е създал дружеството „Пълдинтур инвест”, заяви пловдивският градоначалник.

Според него, ако в това дружество има нещо добро, то е, че общината все пак притежава някакъв дял от акции.

Лошото е, че този дял е нищожно малък и така общината не може реално да се намеси в управленските решения там.

Dnes.bg припомня, че преди дни Окръжният съд в Пловдив взе решение, с което връща контрола върху Панаира на държавата.

Бизнесменът Георги Гергов заяви, че ще обжалва това решение и че се бърза с коментарите.

Според общинския съветник от БСП в Пловдив Николай Радев, няма опасност пловдивската община да загуби своя дял от Панаира, каквито опасения бяха изразени от общинските юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

местен

преди 13 години

И да го върнат... и да не го... късно е, никога няма да бъде това, което беше - Международен Пловдивски Панаир. Тъжно е да ходиш там - чужденци не идват, само коли /ясно защо/, а българските производители са на специализираните изложения в София, ако могат да си го позволят.

40

Анонимен

преди 13 години

голем панаир стана с тоя панаир! целата ни държава е един панаир

39

Даниел

преди 13 години

Този *** Славчо Атанасов вместо да си довърши разкопаните булеварди и да си оправя неосветеният и мръсен град включително и главната, реши от общинските пари да купи 100 000 хил. билета за футболни мачове и да ги раздава безплатно. Хомосексуалист пълен.

fallback