Снимка: Булфото
fallback

Да бъде издигнат паметник на жертвите на комунизма в центъра на Ямбол, призоваха от местната организация на ВМРО-НИЕ.

Поводът е днешният ден в памет на жертвите на комунизма. В специално обръщение воеводите настояват отговорните държавни институции да предприемат мерки за наказателно преследване и наказание на все още живите участници в комунистическите престъпления.

По повод Деня на национална памет за жертвите на комунистическия режим в предобедните часове в храм „Свети Николай Чудотворец“  бе отслужена панихида по инициатива на СДС в Ямбол.

На 1 февруари 1945 г. Народният съд произнася смъртни присъди на регенти, депутати, министри, депутати, генерали, полковници.

На този ден се поставя началото на кървави репресии срещу българския народ. Решението на Министерския съвет на Република България е взето по инициатива на президентите Жельо Желев и Петър Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ДНЕШНАТА ВМРО...

преди 13 години

....НА КАРАКАЧАНОВ /АГЕНТ ИВАН/...Е ЧАСТ ОТ ДС/БКП!!!!!НЯМА ДА НАПАРАВЯТ НИКАКЪВ ПАМЕТНИК----ЩЕ ОГРАБЯТ ПАРИТЕ!!!!ЛЪЖАТ ВИ!!!!!НЕ ВЯРВАЙТЕ НА АГЕНТИТЕ НА ДС/БКП/БСП!ТАВА СА ЧЕРВЕНИ АГЕНТИ--НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ВМРО НА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ!

16

възмутена

преди 13 години

Защо се чудят тези хора къде да хвърлят пари напразно?Дайте ги за нещо смислено- да си оправите улиците,градинките и т.,н,След някоя и друга година или друго правителство този паметник ще го сполети участта на другите в България-разбиватги,драскат с разни бои по тях.След време може би ще искат да издигнат паметници на "наглите","октоподите" ,и на тези, които ни докараха до просяшка тояга.

15

uha

преди 13 години

доколкото разбирам жертвата на демокрацията от долу живее още в 20 век.Абе,борецо,отдавна няма наборна казарма, а и трябва да правим скоро паметник на оцелелите от Боиковизма!!Така да се каже ;-))

fallback