Снимка: Булфото
fallback

Дълга опашка от чакащи тежкотоварни автомобили се е образувала на ГКПП „Калотина”, съобщиха от  МВР. Колоната е между 3 и 5 км.

Затрудненията при преминаването са само за камионите. Причината е, че към 1 януари транспортните фирми трябва да изпратят електронни декларации в Агенция „Митници”.

Шофьорите на фирмите, които не са изпратили такива декларации, попълват документа на място и това предизвиква забавяне при преминаването.

Движението на леките автомобили се осъществява без затруднения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

някой

преди 13 години

съгласен съм с всичко казано от теб, но нека се замислим:- с кого ли делят тези 50 евро спедициите? - защо през ден така наречената система отказва да работи?- защо 90% от служителите се правят на ощипани девици, а не седнат да си прочетат регламента или най-малко указанията?както и още безброй въпроси свързани с "професионалната им компетентност"

3

Анонимен

преди 13 години

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА В КОЛКО ВАРЯНТА НА ЕЛ .ДЕКЛЕРИРАНЕ ИМ ТРЯБВА НА АМ?ЕДИНСТВЕНО НЕ СЕ ВИЖДА НА ЕКРАН T2L!

2

ЛСД

преди 13 години

Виновна е агенция митници че назначава неграмотни служители.На 10 един е комп.грамотен но той пък се затруднява с новата система.Или може би всичко се прави в услуга на единствените 2 спедиции които попълват на ръка декларациите срещу скромните 50 евро.А тази декларация е поредното безумие което вместо да подпомогне бизнеса му пречи още повече.И нека не се оправдават с европейската директива защото тя е препоръчителна а не задължителна и редица държави са я отхвърлили.

fallback