Снимка: Булфото
fallback

Над 100 незаконни палати са открити след хайка на инспектори от Дирекцията за национален строителен контрол и РИОСВ. Имотите са издигнати в чашките на 9 язовира в област Пазарджик.

Най-голям е броят на незаконните имоти на язовирите "Батак” и "Широка поляна” – общо 68.

На бреговете на язовирите "Доспат” и "Тополница” големите къщи без документи са 24 на брой.

До проверката се е стигнало след заповед на строителния министър Росен Плевнелиев.

"Всички лукосозни вили ще бъдат съборени, защото нямат никакво разрешително за строеж и са издигнати в разрез със закона”, съобщиха пред Dnes.bg от РДНСК.

От там уточниха, че от всички 130 проверени имоти, едва 14 са законни.

От Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите  са констатирали редица нарушения на екологичното законодателство.

"Строежът на незаконните вили в чашките на язовирите е довело до поява на нерегламентирани сметища и изпускане на отпадъчни води, което меко казано е безобразие", съобщиха РИОСВ.

Освен че ще се разделят с имотите си, собствениците на имотите без документи в язовирите ще отнесат и парична глоба от екоинспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Яни

преди 13 години

голям *** трябва да си за да събаряш тези имотиконфискуват се, продават се на търг и ето ти няколко милиона за държаватаи Дянков ще е доволен :)о забравих че те бутат само бараки които не струват нищо...

113

Анонимен

преди 13 години

БРАВО НА ПЛЕВНАЛИЕВ, АКО УСТИСКА И БУТНЕ НЕЗАКОННИТЕ ПАЛАТИ НА РАЗНИ ДОЛНИ *** - БИВШИ И НАСТОЯЩИ ПИШМАНВЕЛИЧИЯ!

112

Анонимен

преди 13 години

Докато ББ беше кмет на София пуснах няколко жалби за незаконно строителство. Ефект - никакъв. Все едно бях писала на арменския поп.Единствено на бургаския кмет му устиска да събори на манговците бараките.ББ се сви като дребно помиярче от страх пред една изкуфяла холандска бабишкерка.

fallback