Снимка: БГНЕС
fallback

Кметът на Шумен Красимир Костов влезе в открита битка с държавния "Булгаргаз".

Днес градоначалникът издаде заповед да не се пускат служители на компанията на територията на общинската "Топлофикация".

Работниците дошли да спират газа на затъналия в дългове ТЕЦ, но били спрени на портала, съобщава БГНЕС.
Представителите на държавната фирма са разговаряли с директора на "Топлофикация"-Шумен, след което си тръгнали.

"Обясних им, че имам заповед на кмета, с която ми се забранява да ги допусна", каза началникът на парното Христо Христов.

Той обясни, че е трябвало да се съобрази със заповедта на кмета, въпреки че не е съгласен с нея.

"Моите разбирания за правене на бизнес са различни. Имаме договорни отношения с "Булгаргаз", които те си изпълняват, а ние не. Според мен те са в правото си", каза Христов и обясни, че ще се консултира с юристите си, за да се прецени дали съдържанието на кметската заповед е съгласно правомощията му.

"Недопускането на територията ни не решава проблема, а само го задълбочава", добави Христов.
Отговорът на "Булгаргаз" не закъсня и в късния следобед оттам изпратиха факс до няколко шуменски фирми, които получават газ по същата тръба, която захранва и ТЕЦ-а.

"Топлофикация"–Шумен дължи на "Булгаргаз" близо 16 млн. лева. Съгласно последното споразумение за разсрочено плащане до 20-ти декември трябваше да преведат 2 млн. лева, а всеки месец в продължение на 5 години – по 200 хил. лева, освен текущите разходи за газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ххх

преди 13 години

хххх

26

галактика

преди 13 години

Аз пък се питам как така всички топлофикации пускат парното колкото се може по-рано и го спират колкото се може по-ксно ---- Правят някакъв проблем винаги по време на сезона ----- Странна логика

25

r

преди 13 години

Беше без пари, защото и петролаи газа идваха от съюза за нищо. Предприятията ни също работеха за съюза, не се гледаше качество, а количество. Така че не говори глупости. Комунистите измислят единственно как да лапат.

fallback