Снимка: Булфото
fallback

Пистите за аварийно кацане на автомагистрала “Тракия” край Пазарджик и Пловдив ще станат нормална част от пътя, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Оттам са разпоредили на фирмата за поддръжка на АМ “Тракия” да изгради стоманени предпазни огради в разделителната ивица на участъците, предназначени доскоро за аварийно кацане – от км 108 до км 111 и от км 155 до 158.

Ще бъде осигурена и технологична възможност мантинелите да бъдат демонтирани при необходимост от пренасочване на моторните превозни средства в другото платно.

Според експертите монтажът на мантинела в тези участъци значително ще намали тежките пътнотранспортни произшествия, възникнали вследствие на челни удари на моторни превозни средства. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

sgt.Hale

преди 13 години

Колкото и мантинели да сложат БГ *** няма да станат по-грамотни и възпитани шофьори, нито куките ще спрат да взимат рушвети.

65

А

преди 13 години

Не трябва да се слагат мантинели !!! пистата трябва да остане !! Не е това причината за катастрофите - ПРичината е В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕЛСКИЯТ МАНТАЛИТЕН НА КАРАНЕ НЕЗАЧИТАНЕ НА ЗНАЦИ ПРАВИЛА, ОГРАНИЧЕНИЯ И ДИСТАНЦИИ !!!

64

Helly

преди 13 години

Притеснявам се за катаджиите - според мен те трябва да стачкуват. Лишават ги от сигурен доход! През лятото често минавах по Тракия и редовно виждах една и съща полицейска кола, спряла в абсолютно нарушение между платната, за да събира паричките. Исках да се обадя някъде за да сигнализирам за това, ама все бързах и оставях за следващия път, а пък и се чудих къде да се обадя.

fallback