Д-р Кожухаров. Снимка: Dnes.bg

Управителят на болницата "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица д-р Миролюб Кожухаров остава на поста си.

 Два гласа не стигнаха на извънредното заседание в Общинския съвет за негвото освобождаване след скандала в болницата заради мъртвото бебе.

Председателят на местния ОбС Даниел Костадинов заяви, че общинари са очаквали отстраняването на Кожухаров заради скандалните разговори между лекарите, които бяха огласени чрез СРС-та.

Още по темата
"Общинският съвет ще заседава отново, след като прокуратурата се произнесе по случая", зарече се Костадинов.

Веднага след решението д-р Кожухаров зададе въпроса защо е подслушван. Той се обърна и към Боряна – майката на детето и каза, че съжалява за случилото се.

Кожухаров се оправда, че не знае какъв мотив може да има за умъртвяване на детето й.

Той каза, че доказателствата са го втрещили и допълни, че прочетените СРС-та са извадени от контекста и отново застана зад екипа, израждал 17-годишната родилка: "Не са направили грешка", категоричен бе той.

Директорът на горнооряховската болница зададе въпроса защо трябва тази болница и тези лекари да са лицето на убийците на деца.

"В случая не говорим за човешко същество. Няма да ревем след всеки спонтанен аборт. Съжалявам, такъв ми е езикът. Не съм го казал, за да ме слуша цяла България", посочи той.

В края на изказването си д-р Кожухаров се обърна към общинските съветници и им каза, че те са в правото си да го свалят от поста му.

Това обаче така и не стана факт, поне засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase