Снимка: БГНЕС

84-годишният Христо Ангелов от пловдивското село Новаково стана поредната жертва на нагла измама. В петък по обяд две жени влезли в двора на пенсионера и се представили за ясновидки.

Те започнали да се вайкат и да проклинат, през сълзи уговорили дядото да им се довери, защото над къщата му тегне черна прокоба. Само двете можели да развалят магията, направена преди години от лош човек.

След като гадателките извършили мистичен ритуал за прогонване на злите сили, поискали от наивния старец да им даде колкото пари има.

Без да се замисли, пенсионерът извадил спестяваните с години 4600 лева и ги предал на жените. Мнимите врачки се издирват.

Въпреки непрестанните предупреждения от страна на медиите и на полицията измамите с пенсионери в Пловдивско продължават, коментираха от дирекцията на полицията.

Оттам предупреждават хората да са особено бдителни и да не се доверяват на непознати. Освен познатата схема с измама за разваляне на магии, на ход са и фалшиви социални работници, които обикалят възрастните хора с обещание да помогнат пенсията им да бъде увеилчена.

Срещу услугата естествено те искат пари, които пенсионерите обикновено им дават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase