Снимка: Булфото
fallback

Цената на застраховката "Гражданска отговорност" ще се повиши с до 20% в близките дни.

Причината за това е приетата от Комисията за финансов надзор наредба, която задължава компаниите да заделят по-големи резерви, които да гарантират изплащането на щети по застраховката.

Oще по темата

В резултат се очаква полицата да поскъпне в зависимост от това каква част от портфейла на застрахователя се формира от "Гражданска отговорност", какви са приходите му и какви обезщетения изплаща.

При всяка компания поскъпването ще бъде различно, но увеличението дори на най-евтините полици ще бъде поне с 15 лв.

Изчисленията показват, че средният й размер за пазара сега е около 170 лв.

Ако продават под него, дружествата ще трябва да заделят допълнителен резерв. Целта на скока е застрахователите да имат достатъчно средства, с които да изплащат обезщетенията.

Само преди месец стана ясно, че 700 000 автомобила у нас са без застраховка "Гражданска отговорност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

асен

преди 13 години

да, но народа досега бе достатъчно дран от брокерите с техните огромни комисионни и за какво, за нищо. Настина е безобразие по задължителна застраховка Гражданска отговорност да се вземат 30 % комисионна. И къде отиват тези 30 %? В личния джоб на брокера, а не за обезщетения. С промените обаче нещата ще бъдат изцяло наша полза на шофьорите, защото поне ще знаем, че имаме сигурна ГО.

56

Гацко

преди 13 години

Само така ! В България народя трябва да се дере. Ша дават, къде ша одат !

55

Варналията

преди 13 години

Само 700 000 коли ли са без Г.О.???Ако никой не си прави Г.О. цената на полицата ще падне с до 80% от сегашната и стойност...Г.О. и Винетката са бич божий за средната и бедната класа...и трябва да се премахнат.То и без това при катастрофа пари невиждаш...може да остане доброволното каско ама Г.О. и винетките трябва да се махнат-така е в цивилизованата Европа!!!

fallback