Снимка: БГНЕС
fallback

Работещите в „Брикел“ започват едночасови протестни действия заради предстоящото затваряне на предприятието в гр. Гълъбово.

Те ще излязат на митинг на площадката между „Брикел” и „Енергопроект” от 9.00 ч. до 10.00 ч. днес.

Закриването на топлоелектрическата централа и единствената в страната Брикетна фабрика ще лиши от работа 2000 работещи в „Брикел” и в пряко обслужващите го предприятия.

Това се посочва в декларацията на синдикалните, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, до областния управител на Стара Загора Йордан Николов и кмета на община Гълъбово Пламен Бараков.

Хората от Гълъбово ще подкрепят протестиращите, тъй  като със спирането на „Брикел“ болниците, училищата, детските градини и социалните домове в града ще останат без отопление.

Синдикалните организации настояват да се запази работата на хората като централата остане в експлоатация още 20 месеца, през които да се изградят необходимите очистващи инсталации.

Едночасовите протестни действия на работниците ще продължат до петък. След това те заплашват да преминат към гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Хасково...

преди 13 години

до: Старозагорец.А според вас гълъбовци (мазните гъзета) не дишат ли същият въздух, които дишате вие? Май да, но когато човек е в безисходица и ножа допре до кокала няма друг избор. Гледам тука че някой друг си прави проветрение на устата от сорта на " Защо до сега не е било изградено... " Е как да е било изградено, като при закупването на Ковачки през нз си коя година в договора не е писано за подобна станция.Истината е една!!! Кинти се искат, кинти за някой министър, за таза НОНА МАКАРОНА!

86

Анонимен

преди 13 години

Когато на един български министър не му пука,че остава цял град без парно в навечерието на зимата,когато повтаря като латерна "20 000 часа,20 000 часа..",когато не иска да чуе синдикатите(на национално ниво),когато няма достоинството да го каже в очите на децата,които ще стоят на студено и няма да могат да завършат учебната година-странно защо, ми намирисва на нещо много повече от поетите ангажименти на България към ЕК. Странно защо никой от министрите,не споменава за задълженията,които е поела държавата при евентуално зарваряне НА ТЕЦА КЪМ "БРИКЕЛ",а не към целия "Брикел",а това са: -осигуряване на топлоподаването към абонатите на топлофикация и инвестиране на 15 000 000лв. в същата -осигуряване на пара за нормалното функциониране на брикетната фабрика Познайте какво от това е изпълнено... Умишлено не пиша за хилядите,които ще останат без работа. Пиша за това, как един български министър затрива един цял регион. Чии интиреси защитава г-жа Караджова,чии...

85

Анонимен

преди 13 години

Чета ви коментарите гнусни Софиянци много сте ми умни и компетентни много ви било мръсно и за тва ви е виновен Брикел. Въобще сте толкова далече от истината че чак ми се повръща, вашата мила София сигурно не вони на мръсотия. Стои си някой дребен човечец на компа и пише компетентно мнение за нещо което не е виждал страх го било да не плаща глоби на Европата. Заблуден народ искренно ви съжелявам

fallback