Снимка: Булфото
fallback

Окръжната прокуратура в Хасково е образувала проверка за незаконните постройки в митичното митничарско селище Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград”.

Oще по темата
Разследващите ще установяват кои длъжностни лица са издавали разрешителни за строеж върху държавната земя и как незаконните имоти са свързани с електропреносната мрежа и ВиК.

Вече втори ден полиция охранява комисията от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), която проверява палатите.

До момента е ясно, че от 45 вили едва 5-6 са законни и имат необходимата документация.

Собствениците на голяма част от палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

uladislau

преди 13 години

Приятелю все едно, че аз го казах това, но глас в пустиня сме...също като #66

77

Всезнайко

преди 13 години

Господа от ДНЕС БГ оправете моля ви и вие поредната си инсинуация със снимката от по горе...ТЯ НЕ Е ОТ ТАМ !!! Не заблуждавайте и без това заблудените овце :) Поровете се и намерете старите материали от 10-12 год за това селище и кажете по скоро кой и защо не пожела да оземли хората там. 54 живи къщи...а има села който съществуват на картата с по 2 къщи...къде ли е правдата ? И как се прави селище на територията на РБългария...съгласно глава 4 вероятно или да питаме дедите си...те кого питаха ?

76

Всезнайко

преди 13 години

...е г-н Борисов изкупителна жертва ли ви трябва ? От София отлетяхте право над Ивайловград ли...а така...идат избори.,..натискайте ги тия митничари...ПР е нещо важно...само че дали в съда ще ви издържи тезата ? Там обикновено ви режат мераците и номерцата не минават!!! А защо не оземлихте хората...сега нямаше да има проблем...не знаеха вашите специалисти че това е спънката ли...ми хайде научете я от мен. Иначе е сладко да гушнете...пърдон одържавите по стар комунистически начин собственост.

fallback