Снимка: БГНЕС
fallback

В България има министерство, за което кабинетът не подозира. То се намира в най-луксозното село Ставре Димитрово, за което всички знаят, но не съществува на картата. Защото по документи на мястото му има гола земя.

Министерството е на веселбата и е гордостта на култовото "митничарско селище", което се намира на брега на язовир "Ивайловград".

Язовирът е държавна собственост и се стопанисва от НЕК. Въпреки това се ползва като частен.

Oще по темата

Достъпът до него е невъзможен за обикновените хора, тъй като селището е опасано от имения, с 3-метрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници, пише в. "Стандарт".

Незаконните вили са 45. Всички те се намират в чашката на язовира, т.е. построени са върху изключителна държавна собственост, без никакви разрешителни.

И тъй като тези вили са незаконни и не съществуват - поне за общината, собствениците им не плащат данъци и такси. Въпреки това обаче те получават от НЕК и електричество, и питейна вода - със знанието на държавата.

Собствениците на палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни", и бизнесмени от София и Свиленград.

От дни служителите от НАП летят с правителствения хеликоптер и снимат палатите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

319

Asen Prodanov, Burga

преди 13 години

Когато бивши или настоящи държавни служители (в случая - митничари) са нарушили законите на държавата, заграбвайки за лични нужди държавна земя и застроявайки я с незаконни постройки, става дума за престъпление с висока обществена опасност. Такива хора трябва да бъдат съдени безкомпромисно и незабавно с цялата строгост на закона! Противното би означавало узаконяване на деянията им, което най-малкото ще е поредния пример за безнаказаност пред обществото.

318

многознайко

преди 13 години

на всички podobni jazoviri pologenieto e edno i sasto te minalata godina pazni bivschi mitni4ari si spretnaha edin ek6an s dvama ubiti na jazovir va4a i tam ne lipsvat barieri i nadpisi 4astna sobstvenost a sasto i postrojki v 4a6kata na jazovira pri tova zjalata uprava na devin minava ottam oba4e vsi4ki sa pas dori i ubijstvata ne im napraviha vpe4atlenie sigurno 4akat da izpluva jadrena podvodniza ta da si razmardat zadnizite

317

Анонимен

преди 13 години

Не знам чие е писанието, но авторът прави ли разлика между "нечий" и "ничий", защото ми се струва, че е искал да каже "ничия земя". Освен това, няма ничия земя. Ничия е една тънка полоса между държавните граници. Земята винаги е нечия. Ако частно или юредическо лице не разполага с нотариален акт за нея, то тя съществува в други документи и тогава е общинска, а в противен случай държавна.Много моля, ако не разбирате разни думички, по-простото е да не ги употребявате за щяло и нещяло.

fallback